Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Kiemelkedő élelmiszeripari beruházás Kecskeméten

2017. August 24. 12:42
Kiemelkedő élelmiszeripari beruházás Kecskeméten

Átadták Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzemét Kecskeméten. Az Univer Product Zrt. 4,3 milliárd forintos kapacitásbővítő fejlesztését 2,1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatással segíti a Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az átadáson hangsúlyozta, hogy az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény növelése. Szólt arról is, hogy a magyar gazdaság előrejutásában a legfontosabb szerepet azok a vállalkozások játsszák, amelyek megfelelő szakmai tudással bírnak, képesek alkalmazkodni a piac igényeihez, és ezeknek a termékeik és gyártásuk folyamatos fejlesztésével felelnek meg. A 2015-ben elindított Nagyvállalati Beruházási Támogatási program eddig 49 vállalkozás több mint 70 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő beruházását segítette elő, és összességében közel 1.650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá.

 

Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzemét adták át Kecskeméten

Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzemét adták át Kecskeméten, Univer Product Zrt. 4,3 milliárd forintos beruházást a kormány 2,1 milliárd forinttal támogatta

 

Az Univer Product Zrt. kizárólag magyar alapanyagokból állítja elő több esetben is kategóriája legjobban keresett termékeit, több száz hazai őstermelőnek adva ezzel biztos megélhetést. A cég kiemelt figyelmet fordít a beszállítóira, több más mellett szakmai tanácsadással, technológiával segíti a termelést, így nem csoda, hogy van olyan család, amelynek már harmadik generációja szállít be a vállalatnak – tette hozzá a Varga Mihály. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat megduplázott kapacitással lesz képes export és belföldi piacokon egyaránt versenyképes, kiváló minőségű paradicsomsűrítményt előállítani, emellett új munkahelyeket is teremt. A 4,3 milliárdos beruházáshoz a magyar állam 2,1 milliárd forinttal járult hozzá.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu