Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Kezdődik az ország eddigi legnagyobb augusztus 20-ai rendezvénysorozata

2021. augusztus 19. 11:57
Kezdődik az ország eddigi legnagyobb augusztus 20-ai rendezvénysorozata

Megkezdődik a három és fél napon át tartó Szent István-napi fesztivál, amelynek keretein belül több száz programmal várják a turistákat Budapesten.

Már augusztus 19-én, csütörtökön megkezdődik a 2021-es Szent István-napi fesztivál. Az augusztus 20-ai 3 napos hosszú hétvége tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy a járvány óta nehézségekkel küzdő fővárosi idegenforgalmat fellendítse. A rendezvények célja azonban nem csak az, hogy a hosszú hétvégén legyen erős Budapest idegenforgalma, hiszen a tendenciát az ünnep után is fent szeretnénk tartani.

 

A három és fél napon át tartó programok mellett természetesen 2021-ben sem marad el a szokásos zászlófelvonás, a honvédségi légi parádé, a katonai tisztavatás, illetve az állami kitüntetések átadása sem.

 

Budapesten összesen 17 helyszín és több 100 program várja a turistákat. A pesti belvárosban, a Budai Vár környékén, illetve a Parlamentnél lesz a legtöbb lehetőség kikapcsolódni. Nem maradhat el természetesen a már megszokott augusztus 20-ai tűzijáték sem. A szervezők az ideit Európa legnagyobb tűzijátékának nevezik.

 

Minden eddiginél látványosabb lesz az idei tűzijáték

 

Nem csak Budapesten tartanak azonban rendezvényeket és ünnepi megemlékezéseket a hosszú hétvége folyamán. Hagyományosan a Szent István napon rendezik meg Debrecenben a Debreceni Virágkarnevált, amely Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye. Több nagyvárosban, többek között Szolnokon is ünnepi sorozat veszi kezdetét. A tűzijáték mellett légi parádé, harcászati bemutató és tiszai hajós felvonulást is tartanak a megyeszékhelyen.

 

Az idei augusztus 20-ai rendezvények teljes mértékben mentesülnek a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések alól.

 

Forrás: MTI, Szent István Nap 2021
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu