Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Kezdődik az építőipart fejlesztő program

2018. January 15. 14:09
Kezdődik az építőipart fejlesztő program

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva hangsúlyozta: 20 milliárd forintos fejlesztési program indul az építőiparban, annak érdekében, hogy a jövőben is folytatódjon az ágazat növekedése.

A KSH adatai szerint az építőipar teljesítménye több mint 30%-kal, a szerződések száma 110%-kal nőtt tavaly novemberben. A termelés megoszlását ismertetve a nemzetgazdasági miniszter kiemelte: mindkét építményfőcsoport esetében emelkedést regisztráltak, az épületek építése 29,1%-kal, az egyéb építményeké 33,9%-kal nőtt éves alapon. A várakozásoknak megfelelően 2017 első három negyedévében tovább emelkedett a lakásépítési engedélyek száma, az épített lakások száma pedig 51,5%-kal bővült.

 

Kezdődik az építőipart fejlesztő program

Az épületek építése 29,1%-kal, az egyéb építményeké 33,9%-kal nőtt éves alapon

 

 

Varga Mihály felidézte, hogy 2017. november 24-én megállapodás jött létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége között, melynek célja, hogy a hazánkban megvalósuló építőipari beruházások a korszerű elvárásoknak megfelelő, magas műszaki színvonalon valósuljanak meg. A korszerűsítéshez 20 milliárd forint összegű forrást biztosít a kormány. A pályázatot elsősorban gépek, eszközök beszerzésére, de fejlesztési szoftverek vásárlására is igénybe lehet venni.

 

NGM/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu