Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Kezd látszani a digitalizáció hatása a kkv-knál

2022. May 29. 21:31
Kezd látszani a digitalizáció hatása a kkv-knál

A magyar kkv-k egyre nagyobb hányada használja a digitális megoldásokat, főleg a pénzügyek esetében.

Reprezentatív felmérést végzett a Digiméter Magyarországon. A cég a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitalizációs fejlettségét kutatta és kiderült, hogy egyre több vállalat használja a digitális megoldásokat, ám még csak a pénzügyi területeken tapasztalható nagyobb növekedés.

 

A Digiméter azért készítette el legújabb kutatását, hogy számszerűen is szemléltessék azt, hogy a korona vírusnak milyen hosszabb távú hatásai lehetnek a digitalizációra nézve. Kiderült, hogy a kkv-knál a digitális kommunikáció, a távmunka és a vállalati alkalmazások használata még nem terjedt el széles körben.

 

A vizsgált cégek 40 százaléka használ weblapot, 25 százaléka közösségi médiát és 50 százaléka személyes megoldást az ügyfélszerzéshez, tehát jól látható, hogy még van hova fejlődni a digitalizációs megoldások területén.

 

Kkv-kat vizsgált a Digiméter

 

A digitális pénzügyek területén már jóval előnyösebb helyzetben vannak a magyar kkv-k. Az online könyvelést vagy az online számlázást egyre több vállalat kezdte el használni az elmúlt 2 évben, az előretörés pedig töretlen lehet a következő időszakban is.

 

A kutatásban azok a 18 milliárd forintnál kisebb árbevételű cégek vettek részt, akik maximum 250 alkalmazottal rendelkeznek és a mezőgazdaság, a szolgáltatás, a kereskedelem vagy az ipar területén tevékenykednek. A Digiméter 200 vállalkozást választott az említett feltételek alapján.

 

Forrás: MTI, Digiméter
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu