Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.23. - Friday, Alfréd napja van.

Belföldi hírek

Kevesebb a tanár és az iskolás gyerek

2011. August 08. 19:55
Kevesebb a tanár és az iskolás gyerek
A tavalyinál 2177 pedagógussal és 24 ezer gyermekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának becsléséből.
Az óvodákban a legjobb, a középiskolákban a legrosszabb helyzet a gyermeklétszámok tekintetében. Hivatalosan eddig 23 közoktatási intézményről jelezték, hogy szeptembertől egyházi fenntartásúvá válik - áll az MTI-hez eljuttatott anyagban.

Ugyan a végleges statisztikai adatokat csak október 15-ig kell közölniük az óvodáknak, iskoláknak a hozzájuk járó gyermekek és az alkalmazott pedagógusok létszámáról, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztálya elkészítette a következő tanév létszámadataira vonatkozó becslését.
A számok azt mutatják, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan tovább csökken a gyermeklétszám: összesen 26 ezerrel lesz kevesebb iskolás, mint egy évvel korábban. A tavalyi 1,334 millió helyett csupán 1,308 millió gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén - áll a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztálya által készített előrejelzésben.

A becslések szerint az általános iskolások száma 7569 fővel, a szakiskolásoké több mint 4000 fővel, a speciális szakiskolásoké 216 fővel csökken. Arányaiban a gimnazisták és a szakközépiskolások száma csappan meg a legjelentősebben: előbbiek közel 7000, utóbbiak több mint 7500 fővel lesznek kevesebben - derül ki az MTI-hez eljuttatott, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztálya által készített előzetes felmérésből. (T.A)
forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu