Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtottak végre

2019. december 14. 09:33
Kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtottak végre

Közel kétmilliárd forint értékű környezetvédelmi célú beruházást adott át a baranyai Királyegyházán nyolcadik éve gyárat működtető Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge).

Boros Anita, építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: a fenntarthatóság jegyében az egyik legfontosabb kormányzati feladat az áttérés a körforgásos gazdaságra, a Lafarge fejlesztése pedig jól illeszkedik ebbe a folyamatba. Kiemelte: a kormányzat minden eszközzel támogatja, hogy a Magyarországon keletkező hulladék minél nagyobb részét dolgozzák fel és hasznosítsák újra például energiatermelésre. Mint fogalmazott, a jelenleg is továbbfejlesztés alatt álló hulladékgazdálkodási stratégia minden egyes hulladékáramra kiterjedően javaslatokat tesz majd a kormánynak a jövőre nézve.

 

Kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtottak végre

 

Cobuz Marcel, az anyacég LafargeHolcim cégcsoport európai régióért felelős igazgatója az ünnepélyes átadón kiemelte, a beruházással jelentősen csökken a cementgyár fajlagos szén-dioxid kibocsátása, ezzel pedig biztosítható a létesítmény hosszú távú környezettudatos és versenyképes működése. Kifejtette: a saját erőből megvalósuló fejlesztéssel 60-ról 80 százalékra emelkedik a gyárban a felhasznált másodlagos tüzelőanyagok mértéke. A beruházás középpontjában az úgynevezett klór-bypass technológia áll, amellyel csökkenthető a cement klórtartalma.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu