Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Két és fél milliárd forintos projekt indul Székesfehérváron

2021. november 27. 12:00
Két és fél milliárd forintos projekt indul Székesfehérváron

A Metoxit AG a Fejér megyei megyeszékhelyen indít 2,5 milliárd forintos beruházást.

Várhatóan 80 új munkahely jön létre Székesfehérváron a Metoxit AG nagyberuházásának köszönhetően. A speciális kerámiatermékeket készítő vállalat 2,5 milliárd forintos projektet indít a városban. Az új üzemben már 2022 januárjában elindul a termelés.

 

Az új gyárépületben kizárólag magas hozzáadott értékű termelési folyamatok kapnak helyet. A svájci cég főleg orvosi implantátumokhoz és órákhoz gyárt alkatrészeket a székesfehérvári telephelyen. A beruházás a magyar orvosi eszköz gyártás fejlődését is elősegíti, így a szektor termelési értéke ismét közel 15 százalékkal növekedhet.

 

A svájci cég órákhoz is készít alapanyagokat

 

A Metoxit AG egy közepes méretű svájci vállalat, amelyet közel 40 éve alapítottak. A vállalkozás óriási választékot kínál a magas minőségű kerámiákból, termékeiket pedig az ügyfelek igényeinek megfelelően gyártják és fejlesztik tovább.

 

A beruházás bejelentésén elhangzott, hogy Magyarországon a svájci vállalatok képezik a 11. legnagyobb beruházói szegmenst, mivel közel 900 svájci cég van az országban, akik több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak.

 

Svájc Európa hetedik legnagyobb gazdasága és a világ egyik leginnovatívabb cégei vannak jelen az országban, amelyek közül az egyik most Magyarországon ruházott be.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu