Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Kerítés nélkül több tízezer migráns érkezne Magyarországra

2018. March 18. 08:07
Kerítés nélkül több tízezer migráns érkezne Magyarországra

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-szerb határlátogatása után kijelentette, hogy ha nem lenne a kerítés a déli határon, több tízezer migráns érkezne évente Magyarországra.

A kormányfő a Facebbok-oldalára feltöltött videóben emlékeztetett rá, hogy 2015-ben "milyen áradat zúdult be a föltartóztatás és megállítás minden esélye nélkül Magyarországra". "Rossz érzés volt, hogy kiszolgáltatottnak éreztük a hazánkat, de aztán megépítettük a kerítést, ezt ma megnéztem, saját szememmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné" - jelentette ki, hozzátéve: a kerítés képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot.

 

Kerítés nélkül több tízezer migráns érkezne Magyarországra

Orbán Viktor meghallgatta a rendőri vezetőket, beszélt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel is a határon

 

Orbán Viktor elmondta, hogy meghallgatta a rendőri vezetőket, beszélt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel is a határon. Az ő adataik szerint 2017-ben, ha nem lett volna a kerítés, akkor több mint 44 ezer ember lépett volna illegálisan Magyarország és Európa területére. Ez a kerítés nem csak Magyarországot, hanem egész Európát védi - emelte ki. Elmondta, hogy jó érzésekkel megy vissza Budapestre, úgy látja, hogy a határon rend van, nem csak a fizikai akadály működik, hanem kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó rendőrök és katonák teljesítenek ott szolgálatot.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu