Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.26. - szerda, Edina napja van.

Belföldi hírek

Kerekasztal beszélgetés a mesterséges intelligenciáról

2019. október 30. 12:41
Kerekasztal beszélgetés a mesterséges intelligenciáról

A X. Infotér konferencián számos kerekasztal beszélgetésre került sor, melyeken témaként merült fel a mesterséges intelligencia szerepe az oktatásban, a pénzügyben, az adatvédelemben, a cégek életében és munkaerőpiaon.

A közlekedésről és a drónok szerepéről, valamint a kihívásokról beszélgettek vezető cégek képviselői. Simon Attila, a HungaroControl Zrt. üzletfejlesztési igazgató elmondta: a napi drónrepülések száma 27 ezer, így komoly fejlődés előtt áll a drón és az ehhez kapcslódó irányítási rendszer. "Ebben a fejlődésben a mesterséges intelligencia nagy segítéget tud nyújtani" - hangsúlyozta. Kiss Balázs, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere kiemelte, a cél, hogy demokratizáljuk a mesterséges intelligenciát. Hozzátette, hogy a Microsoftnál már az 1990-es évek óta folyik mesterséges intelligencia témájú kutatás, melyek eredményeit beleépítették a szolgáltatásaikba.

 

 

Dr. Szirtes Gábor, az OTT-ONE NyRT. AI kutatási igazgatója szerint amíg nincs pontos definíciója a természetes intelligenciának, addig a mesterséges intelligenciának se lehet. Szavai szerint csak különböző képességeket együtt kezelve lehet intelligens megoldást kapni. Felvette azt a problémát, miszerint az adatok mennyisége gyorsabban növekszik, mint az elérhető számítási kapacitás, vagyis amennyiben egy önvezető autó egy felhőszolgáltatásra hagyatkozik, de beszűkül a sávszélesség, akkor az autó leáll vagy balesetet okoz. Hozzátette, hogy fizikálisan is helyhiány léphet fel, ugyanakkor "olyan technológia áll előttünk, ami elképesztő lehetőségeket nyit."

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu