Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.19. - csütörtök, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

Kérdések a Sziget fesztivál zajkibocsátásával kapcsolatban

2009. augusztus 11. 12:55
Kérdések a Sziget fesztivál zajkibocsátásával kapcsolatban
Írásbeli kérdéseket nyújtott be Ágh Péter Székely Tamás és Szabó Imre miniszterekhez.
"Ön és egy minisztertársa 2009. július 30-án együttes rendeletben - 10/2009 (VII. 30.) KvVM-EüM együttes rendelet - időszakos jelleggel jelentős plusz-zajkibocsátást engedélyeztek a nyári fesztiválok egy jól beazonosítható köre, de leginkább egyetlen rendezvény számára. A sajtóinformációk arról szólnak, és a tények is azt mutatják: Önök kifejezetten a Sziget fesztivál zajkibocsátása körüli évtizedes vitát próbálták így rövidre zárni" - áll a kérdésben. Szokatlan, hogy a jogalkotó - általános élethelyzetek helyett - ennyire speciális, egyedi ügybe nyúl bele rendeleti úton, főként úgy, hogy Önök - a hírek szerint - a témával kapcsolatban nem egyeztettek az érintettekkel - fogalmazott az írásbeli kérdésben Ágh Péter.

aghpeter_430_440_20090811125510_224.jpg

Ágh Péter szerint nem rendeleti úton kell megoldani a problémát

A fideszes politikus a következő kérdéseket intézte a miniszterekhez:

- Mi indokolta, hogy a szocialista kormányzat rendeleti úton engedélyezze - a Sziget fesztiválra szabva - a zajkibocsátási határértékek jelentős megnövelését, és ezzel egyidőben a nappali időszakra engedélyezett zajterhelési szint 23.00 óráig történő kiterjesztését?

- Mi indokolja azt, hogy a rendelet csak a nyári időszakban rendezett kulturális fesztiválokra vonatkozik, és csak a legfeljebb 8 napig tartó eseményeket érinti?

- Miért gondolják Önök, hogy hatalmi szóval, egyeztetés nélküli, önkényes rendeletalkotással kell pontot tenni egy évek óta húzódó vita végére, nem pedig tárgyalásos úton?

- Végeztek-e Önök hatásvizsgálatot, hogy rendeletük nyomán a Sziget környékén élőket terhelő jelentős többlet-zajhatás milyen következményekkel jár majd az emberek egészségére, nyugalmára nézve?

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu