Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Képzéssel segítik a közszféra vezetőit

2017. november 30. 10:35
Képzéssel segítik a közszféra vezetőit

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke interjú keretében hangsúlyozta, hogy egy közpénzt költő intézmény vezetőjének nemcsak szakmai, hanem vezetői ismeretekkel is rendelkeznie kell, ezért folyamatosan képezniük kell magukat, amiben az ÁSZ is segít.

Az Állami Számvevőszék tudatosan törekszik a tudásmegosztásra, és ellenőrzési tapasztalatai átadására, valamint az integritás terjesztésére, a korrupció elleni fellépésre- “Ehhez a vezetői kérdés is hozzákapcsolódik, (...) ezért 2015-ben született meg a döntés, hogy a Számvevőszék is támogassa a közpénzügyi etikus vezetői képzés elterjesztését” - mondta el Domokos László. Ennek érdekében tananyagot fejlesztenek, partnert kerestek, amit megtaláltak a Miskolci Egyetem személyében, és “összeszedve az ellenőrzési tapasztalatokat, támaszkodva az egyetemi oktatás felnőttképzési tapasztalataira, egy olyan programot indítottunk, amelynek keretében gyakorló, első számú vezetők számára (...) olyan tudást adunk, melynek eredményeként vezetői munkájukat eredményesebben, tudatosabban, és professzionálisabban tudják elvégezni, mint eddig”.

 

Az Állami Számvevőszék tudatosan támogatja a közpénzt költő intézmények vezetőinek etikusságát

 

Domokos László elmondta, hogy  a közpénzügyi vezetőképzésbe történő ingyenes bekapcsolódás lehetőségét elsőként a múzeumok igazgatói, főigazgatói részére ajánlották fel. “Mindenki számára az a megnyugtató, ha a vezetők jól felkészült, felelős, integritás elven, teljesítményorientált munkát tudnak végezni. Ennek a feltételét tudjuk azzal támogatni, hogy összekapcsoltuk az elméleti, a tudományos, az oktatási és az ellenőrzési tapasztalatainkat, melyeket a vezetőknek egy képzés keretében adunk át."

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu