Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Kedvező volt a tapasztalat a táborok élelmiszerellenőrzésén

2011. július 22. 05:50
Kedvező volt a tapasztalat a táborok élelmiszerellenőrzésén
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal 242 ellenőrzéssel 227 gyermek- és ifjúsági tárbort vizsgált július 4-e és 15-e között. Az érintett vállalkozások 13 ezer 559 gyermek étkeztetését biztosították. A helyszíni szemléken kedvező tapasztalat volt, hogy a vizsgált helyek 71 százaléka megfelelő, biztonságos körülmények között üzemelt - mondta sajtótájékoztatóján Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár.
Az érintett időszakban 1 millió 300 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki - nyilatkozta az államtitkár. A vállalkozások 20, míg a táborok 8 százalékánál hatósági intézkedésre volt szükség ahhoz, hogy a működésük élelmiszerbiztonsági szempontból megnyugtató legyen. Volt, ahol a tárolás nem volt megfelelő, vagy jelölési hiányosságokat találtak, de több helyen a tisztasággal volt gond.

Kedvező volt a tapasztalat a táborok élelmiszerellenőrzésén


A görögdinnye ellenőrzéssel kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy július 4-től tartanak a vizsgálatok. Az elmúlt két hétben csaknem 200 belföldi forgalmazónál 240 tételt ellenőriztek. A vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a hazai görögdinnye minősége, érettsége és tisztasága megfelelő. Az ellenőrzéseknél kiemelten ellenőrizték a termék származását. Egy ismeretlen eredetű nagyobb tételt ki is vontak a forgalomból, illetve egy Olaszországból származó szállítmányt bírságoltak túlérettség miatt. Egy esetben nem megfelelő jelölés miatt szabtak ki élelmiszerellenőrzési bírságot import dinnyénél.

Kedvező volt a tapasztalat a táborok élelmiszerellenőrzésén


Kardeván Endre elmondta, hogy ismét találtak 2700 zsák GMO-s vetőmagot, amely 2000 hektárnyi területet érint. Az MgSzH személyre szólóan értesíti a gazdákat és minden segítséget megad a mentesítéshez, illetve részletes tájékoztatást nyújt a tennivalókról. (T.A)
Forrás:(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu