H I R D E T É S
2017.07.28. - péntek, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Kecskemét 10 év múlva egy Szolnoktól Dunaújvárosig terjedő régió központja lesz

Kecskemét 10 év múlva egy Szolnoktól Dunaújvárosig terjedő régió központja lesz

Kecskemét össze fog kapcsolódni Szolnokkal, Cegléddel és Dunaújvárossal és egy nagy régió meghatározó központja lesz - közölte Orbán Viktor miniszterelnök Kecskeméten, ahol a Modern városok program részeként megállapodást írt alá Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel.

Orbán Viktor ezt azzal egészítette ki, hogy a jelenleg 110 ezer lakosú város a becslések szerint 10 év alatt 130 ezresre is bővülhet. Orbán Viktor megállapodást kötött Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel egy huszonötmilliárd forintos gazdaságfejlesztési alap létrehozásásról, mely a kecskeméti vállalkozásokat támogatja. Kecskemét - Debrecenhez hasonlósan - várhatóan bekapcsolódhat az Európai légiközlekedési hálózatba, hiszen a miniszterelnök bejelentése szerint egy polgári célokat szolgáló új kifutópályát építenek a kecskeméti repülőtérre. A helyi ipartelepek folyamatos áramszolgáltatásának biztosítása érdekében pedig fejlesztik az elektromos hálózatot. A főpályaudvar rendbetétele, egy új P+R parkoló megépítése és az elővárosi közlekedés fejlesztése is a Modern városok program része Kecskeméten.

 
Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester sajtótájékoztója


A kormányfő a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Városháza épülete a nemzeti vagyon része, a kormány annak felújítására 4 milliárd forint támogatást biztosít. Megjegyezte: az elmúlt 5 évben a kormány 16,7 milliárd forint adósságot vállalt át Kecskeméttől, amelyhez hozzáadva a 80-85 milliárd forint állami és uniós forrást, mintegy 100 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról beszélhetünk, mely Kecskemétre érkezik.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu