Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Kecskemét 10 év múlva egy Szolnoktól Dunaújvárosig terjedő régió központja lesz

2016. February 10. 10:24
Kecskemét 10 év múlva egy Szolnoktól Dunaújvárosig terjedő régió központja lesz

Kecskemét össze fog kapcsolódni Szolnokkal, Cegléddel és Dunaújvárossal és egy nagy régió meghatározó központja lesz - közölte Orbán Viktor miniszterelnök Kecskeméten, ahol a Modern városok program részeként megállapodást írt alá Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel.

Orbán Viktor ezt azzal egészítette ki, hogy a jelenleg 110 ezer lakosú város a becslések szerint 10 év alatt 130 ezresre is bővülhet. Orbán Viktor megállapodást kötött Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel egy huszonötmilliárd forintos gazdaságfejlesztési alap létrehozásásról, mely a kecskeméti vállalkozásokat támogatja. Kecskemét - Debrecenhez hasonlósan - várhatóan bekapcsolódhat az Európai légiközlekedési hálózatba, hiszen a miniszterelnök bejelentése szerint egy polgári célokat szolgáló új kifutópályát építenek a kecskeméti repülőtérre. A helyi ipartelepek folyamatos áramszolgáltatásának biztosítása érdekében pedig fejlesztik az elektromos hálózatot. A főpályaudvar rendbetétele, egy új P+R parkoló megépítése és az elővárosi közlekedés fejlesztése is a Modern városok program része Kecskeméten.

 
Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester sajtótájékoztója


A kormányfő a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Városháza épülete a nemzeti vagyon része, a kormány annak felújítására 4 milliárd forint támogatást biztosít. Megjegyezte: az elmúlt 5 évben a kormány 16,7 milliárd forint adósságot vállalt át Kecskeméttől, amelyhez hozzáadva a 80-85 milliárd forint állami és uniós forrást, mintegy 100 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról beszélhetünk, mely Kecskemétre érkezik.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu