Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Kapacitást bővit a Zalaco Zalaegerszegen

2018. March 02. 13:06
Kapacitást bővit a Zalaco Zalaegerszegen

Az élelmiszeripar egyik vezető magyar vállalata, a Zalaco Sütőipari Zrt. háromszorosára bővíti termelési kapacitását Zalaegerszegen. A 4 milliárd forint értékű beruházást a kormány 836 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segíti - közölte Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a tartósan 4 százalék feletti gazdasági növekedéshez szükség van az élelmiszeripar teljesítményére, ezért támogatja a kormány a cég beruházását. A bővítés keretében két - összesen 2500 négyzetméternyi - termelőcsarnok és 1500 négyzetméteres raktár épül, korszerű termelésirányítási rendszert alakítanak ki, és 150 új munkahelyet teremten 2020-ra.

 

Élelmiszeripari fejlesztés 150 új munkahelyet hoz létre Zalaegerszegen

A tartósan 4 százalék feletti gazdasági növekedéshez szükség van az élelmiszeripar teljesítményére

 

A miniszter egy amerikai gazdasági lap felmérésére hivatkozva hangsúlyozta, hogy a fogyasztói elvárások emelkedése miatt az új világgazdasági korszak leginnovatívabb területe az élelmiszeripar, ezért szükségesnek nevezte az ágazat folyamatos megújulását. A Zalaco Sütőipari Zrt. már évekkel korábban elérte termelési kapacitásának felső határát és terjeszkedni kíván a szomszédos országokban is. A növekedési célok teljesíthetőek, ezért a beruházás sikere azon múlik, hogy sikerül-e elegendő új munkavállalóval erősíteni a vállalatot. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu