Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Kapacitást bővít a Nádudvar Élelmiszer

2017. July 19. 15:23
Kapacitást bővít a Nádudvar Élelmiszer

A Nádudvari Élelmiszer Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, az élelmiszer a gazdaság erős és meghatározó szereplője.

A vállalat több mint egymilliárdos fejlesztését 553 millió forinttal támogatja a kormány, a beruházás során új üzemrészek és gyártósorok épülnek, amellyel a vállalat növelni tudja termelését, bővíteni a termékkínálatát, és meg tud felelni a fokozott élelmiszerbiztonsági elvárásoknak. Varga Mihály kijelentette, hogy közös sikerként ma már abban a helyzetben van az ország, hogy a kormány saját erőből is támogatni tudja a nagyvállalatokat. Ez annak köszönhető, hogy az ország gazdaságpolitikánk középpontjában a versenyképesség és a növekedés támogatása, valamint az új iparpolitika megvalósítása áll.

 

Több mint egymilliárd forintos fejlesztés a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója

 

A tárcavezető kitért arra is, hogy a hazai élelmiszeripar kulcsfontosságú  a magyar gazdaságban és jelentős szereplője az európai piacnak: a több mint 2 ezer milliárd forintos kivitel a teljes magyar export 7,1%-át adja, volumenében pedig a régió második legnagyobb szereplője.  A kormány továbbra is számít azokra a vállalatokra, amelyek képesek arra, hogy megújítsák termelésüket, gyors ütemben alkalmazkodjanak a piachoz, és megbízható termékekkel lássák el a fogyasztókat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu