Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Kapacitásnövelő fejlesztés a Nagyvállalati Beruházási Támogatásból

2017. November 25. 06:42
Kapacitásnövelő fejlesztés a Nagyvállalati Beruházási Támogatásból

A kaposvári Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. 189 millió forintos támogatást nyert a Nagyvállalati Beruházási Támogatásból, melyet kapacitásnövelő fejlesztéshez használ fel. Varga Mihály a hozzájárulást igazoló oklevél átadásán hangsúlyozta: a hazai cégeknek a világszínvonal elérését kell célként maguk elé tűzniük, ehhez hatékonyságra, versenyképességre és magyaros kurázsira is szükség van.

Szászfalvi László, somogyi kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint a Ferrokov Kft. jó példa arra, hogy hátrányos helyzetű térségekben is lehet komoly gazdasági fejlődést elérni. Szavai szerint ehhez elengedhetetlen a konkrét cél, hit, akarat, szorgalom, az együttműködés és a kormányzat partnersége. A cég a támogatással együtt 378 millió forintot költöttek egy termelésirányító központ kialakítására, gépek cseréjére, munkakörülmények javítására, az energiafelhasználás optimalizálására.

 

A Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. 189 millió forintot kapott a Nagyvállalati Beruházási Támogatásból

A Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. 378 millió forintos kapacitásnövelő fejlesztést hajtott végre

 

A 35 éves cég fejlődését mutatja, hogy míg hét évvel ezelőtt 200, addig jelenleg 3500 féle aktív terméket készítenek. Az árbevételük 90 százaléka exportból származik, fő piacuk Ausztria és Németország. A mostani fejlesztésnek köszönhetően a dolgozói létszám 265-ről 315-re nőtt, árbevétel tekintetében pedig idén 6 milliárd forintot remélnek a tavalyi 5,3 milliárd után.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu