Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Kapacitásnövelő beruházás Siokon

2019. February 10. 12:28
Kapacitásnövelő beruházás Siokon

A MÁTRAMETÁL Kft.  3,6 milliárd forintból növeli kapacitását Sirokon, a fejlesztését a kormány mintegy 1,8 milliárd forinttal támogatta - közölte Varga Mihály. A pénzügyminiszter kijelentette: egyre több olyan hazai nagyvállalat van, amely gyors ütemben fejlődik. Az új technológiák bevezetésével, illetve kapacitásuk bővítésével hozzájárulnak a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel növekedéshez.

A tárcavezető kiemelte: a gazdasági növekedésnek és a következetes költségvetési politikának köszönhetően a kormány támogatni tudja a hazai nagyvállalatok fontos beruházásait. Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy az adócsökkentések, a családi adókedvezmények és az áfa-csökkentések hatását ellensúlyozza a gazdasági növekedés, az emelkedő fizetések és az, hogy egyre többen dolgoznak az országban, így a költségvetés egyensúlyban van.

 

Kapacitásnövelő beruházás Siokon

A Nagyvállalati Beruházás Támogatási Program keretében 160 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg

 

A kedvező adatoknak köszönhetően a gyermeket nevelő családok támogatása és az emberek életminőségének javítása érdekében tett lépések mellett jut forrás olyan programokra is, amilyen a Nagyvállalati Beruházás Támogatási Program. A projekt keretében 160 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és több mint 2.300 új munkahely jön létre az országban. Varga Mihály a vállalatról szólva elmondta, hogy a MÁTRAMETÁL Kft. törekvései összhangban vannak a kormány céljaival, mivel jól teljesít a külpiacokon, nagy hangsúlyt helyez termékei versenyképességének emelésére és a kutatás-fejlesztésre. Minőségfejlesztést szolgáló beruházásnak köszönhetően pedig meg tudja erősíteni pozícióját a piacon - tette hozzá.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu