Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Kapacitásbővítő fejlesztés a Kalocsai Fűszarpaprikánál

2017. October 17. 14:54
Kapacitásbővítő fejlesztés a Kalocsai Fűszarpaprikánál

Lepsényi István, a gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. kapacitásbővítő fejlesztését bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az élelmiszeripar területén különösen fontos a teljesítmény emelkedés, mivel az ipar húzóágazatai között szerepel.

A hazai fűszerpaprika piacvezető kalocsai cége 267 millió forintos beruházását a nagyvállalati beruházási támogatási program több mint 133 millió forinttal támogatta, így olyan kapacitásfejlesztés valósulhat meg, amely hat új munkahelyet is biztosít az ott élőknek. Lepsényi István hozzátette, hogy a két évvel ezelőtt indított nagyvállalati beruházási támogatás keretében eddig 49 nagyvállalat több mint 70 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő beruházásának elindítását segítette elő a kormány, ezzel mintegy 1650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá.

 

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre 267 millió forintból

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre 267 millió forintból

 

A mostani beruházással - amellyel az egyéb zöldségfélék, például a spenótlevél, kapor, petrezselyemlevél, paszternák feldolgozását fejlesztik - a szántóföldtől a becsomagolt készáruig magas műszaki színvonalon, gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül lehet a mai kor követelményeinek megfelelő élelmiszergyártáshoz használt alapanyagokat előállítani - hangzott el a sajtótájékoztatón. A kalocsai nagyvállalat aktívan részt vesz a régió foglalkoztatásában, mintegy 150 főt alkalmaz, emellett 400-500 kistermelővel és 20-30 alapanyag beszállítóval tart fenn üzleti kapcsolatot.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu