Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.05. - vasárnap, Sarolta, Emese napja van.

Belföldi hírek

Kapacitásbővítő beruházások fejeződtek be a tiszavasvári Quick 2000 Kft.-nél

2020. február 09. 19:41
Kapacitásbővítő beruházások fejeződtek be a tiszavasvári Quick 2000 Kft.-nél

Raktárakkal, csarnoképülettel és modern eszközökkel bővítette termelési kapacitását az egyedi gyógyszeripari gépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Quick 2000 Kft. Tiszavasváriban.

Az eseményen Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Magyarország elmúlt évtizedben elért gazdasági eredményeit ismertetve arról beszélt, harminc év után tavaly először emelkedett 4,5 millió fölé a foglalkoztatottak létszáma, az adat az elmúlt tíz évre vetítve 800 ezres bővülést mutat. A munkanélküliek száma jelentős mértékben, a lakossági létszám 3,3 százalékára csökkent, amire a rendszerváltás óta nem volt példa - tette hozzá. Fontos, hogy a vállalkozások eredményessége és a kormányzati intézkedések révén 2010 óta az átlagkeresetek több mint 80 százalékkal emelkedtek, ezen belül a legnagyobb arányban a legkevesebbet kereső emberek bére nőtt - ismertette az államtitkár. Rákossy Balázs szavai szerint a következő években a magyar gazdaságpolitika fontos célkitűzése többek közt a bérnövekedés megtartása, az adóterhek mérséklése és a családok további támogatása lesz.

 

Kapacitásbővítő beruházások fejeződtek be a tiszavasvári Quick 2000 Kft.-nél

 

A vállalkozásokra kitérve az államtitkár kifejtette, tavaly több mint 101 nagyberuházásról született döntés Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a külföldi befektetők is nagy bizalommal vannak a magyar gazdaság iránt. A következő években mintegy 1700 milliárd forintnyi fejlesztés fog megjelenni Magyarországon, a nagyberuházók jelenléte a beszállítói láncaikon keresztül lehetőséget fog kínálni a magyar kis- és középvállalkozások számára is - fogalmazott. Az államtitkár a tiszavasvári cégről szólva elmondta, a Quick 2000 Kft. az elmúlt években több mint 510 millió forint értékű fejlesztéspolitikai támogatást használt fel beruházásai megvalósításához és kapacitásainak bővítéséhez. Nagy Bálint, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a 140 dolgozót foglalkoztató, 1991-ben alakult családi vállalkozás az összes nagy hazai gyógyszeripari cég számára gyárt egyedi berendezéseket, laborjukban gépeket is fejlesztenek az ágazat számára. A mostani két, párhuzamosan zajló beruházás közül az egyikben egy műhelycsarnokot építettek, valamint lemezmegmunkáló és hegesztőgépeket vásároltak 156 millió forint értékben, ötvenszázalékos hazai és uniós támogatás segítségével.

 

A másik projekt során egy meglévő raktárt bővítettek ki és gépeket vásároltak összesen 196 millió forintból, amelyből a 100 milliós bankhitel és 50 milliós támogatás mellett önerőt is felhasznált a cég - mondta Nagy Bálint.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu