Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

Kábítószer-prevenció: négyszázmillió forintra lehet pályázni

2011. augusztus 07. 16:53
Kábítószer-prevenció: négyszázmillió forintra lehet pályázni
Megjelentek az idei kábítószer-prevenciót célzó pályázatok, összesen közel négyszázmillió forintra lehet kérelmeket beadni szeptember 1-ig - olvasható az MTI által kiadott közleményben.
Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúsági ügyekért felelős főosztályvezetője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos nyári táborában vasárnap MTI-nek adott nyilatkozatában kitért arra, hogy a három pályázati kiírás infrastruktúra fejlesztésre, prevenciós programokra - így iskolai megelőzésre is - és rehabilitációra vonatkozik.
Téglásy Kristóf felhívta a figyelmet arra, hogy minden olyan kezdeményezést szeretnének támogatni, amely a 14-29 éves fiatalok kábítószermentes életét segíti elő. A fő cél, hogy elérjék ezeket a fiatalokat és minél hatékonyabban képviseljék, hogy drogok és más káros anyagok nélkül is lehet szórakozni, élni, tanulni - fogalmazott.
A főosztályvezető azt mondta, hogy statisztikai adatok bizonyítják, hogy lecsökkent azoknak az életkora, akik először próbálják ki a szereket. Ezzel a jelenséggel már 15-16 éves korúaknál is lehet találkozni. Rámutatott arra, hogy a mai kutatási eredmények azt igazolják, hogy a kábítószer-használat szempontjából a legveszélyeztetettebbnek a 15-24 éves korosztály.
A pályázatok a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján, a www.ncsszi.hu oldalon érhetők el. Kitért arra is, hogy a Gyermek és Ifjúsági Alap (GYIA) pályázatait 125 millió forintos kerettel hirdetik meg várhatóan augusztus 10-én.
A rendelkezésre álló forrásból képzéseket és ifjúsági programokat, rendezvényeket támogatnak. Utófinanszírozással az idei nyári táborokat is támogatják - jelezte a főosztályvezető, hozzátéve: lehetőség van ugyanakkor a forráshiánnyal küzdő szervezetek számára előfinanszírozást is kérni. Ezeket 2012. márciusáig kell megvalósítani.
A pályázatokhoz 10 százalékos önrész szükséges, amit azzal indokolt, hogy a pályázatok mögött megfelelő komolyság álljon, és ne legyenek olyan szerződött projektek, amiket nem tudnak esetleg megvalósítani nyilatkozta az MTI-nek Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúsági ügyekért felelős főosztályvezetője. (T.A)
forrás: MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu