Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

K+F központot hoz létre az Audi

2018. February 19. 13:35
K+F központot hoz létre az Audi

Az Audi magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett eseményen jelentették be: a járműgyártó a kormány támogatásával 6,15 milliárd forintból hoz létre új kutatás-fejlesztési központot Győrben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta: az e-motorok és új generációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást. Hangsúlyozta, hogy a járműipar a magyyar gazdaság zászlóshajója, és aki sikeres az autóiparban, az sikeres az új ipari korszakban is. A miniszter "elképesztő sikersztorinak" nevezte az Audi negyedszázados győri jelenlétét: több mint nyolcmilliárd eurót ruház be Magyarországon, közvetlenül több mint 12 ezer embernek ad együtt, a beszállítókkal együtt pedig 30 ezernek.

 

Az Audi 6,15 milliárd forintból hoz létre új kutatás-fejlesztési központot Győrben

Az Audi 6,15 milliárd forintból hoz létre új kutatás-fejlesztési központot Győrben

 

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke a jövőről szólva kijelentette, "folytatjuk azt, amit a legjobban tudunk, motorokat és autókat gyártunk, a legmagasabb színvonalon". Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a vállalatnak remek az együttműködése a várossal és a kormánnyal, és az ország kedvező gazdasági környezetének komoly szerepe van abban, hogy az európai autógyártás egyik központja itt jött létre. Borkai Zsolt, Győr polgármestere az eseményen kiemelte, ahhoz, hogy a vállalat és a város eredményesen működjön együtt, szükség volt a kormányzat megfelelő hozzáállására is, amellyel lehet közösen gondolkodni és cselekedni. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu