Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Júniusban 9 ezerrel több fő foglalkoztatását könnyítette meg az Munkahelyvédelmi Akcióterv

2013. July 22. 10:12
Júniusban 9 ezerrel több fő foglalkoztatását könnyítette meg az Munkahelyvédelmi Akcióterv
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása szerint  bizakodásra ad okot, hogy a kedvezményezett munkavállalók száma folyamatosan növekszik, így sikeresnek mondható az akcióterv.

Az év elején életbe lépett munkahelyvédelmi akcióterv eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak: eddig 720 ezer munkavállaló foglalkoztatását könnyítette meg, s a munkáltatók költségei a program révén összesen 45 milliárd forinttal csökkentek. Varga Mihály kiemelte: a munkahelyvédelmi akcióterv jelentős szerepet tölt be a munkahelymegtartásban. "Válság idején nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne szűnjenek meg munkahelyek. Ha ezek mellé új munkahelyek is megszületnek, akkor 2013 mindenképp pozitív év lesz a munkaerőpiacon" - fogalmazott.

Czomba Sándor

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár is beszélt a regisztrált álláskeresők számának csökkenésérőlA Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) legfrissebb adatai szerint 500 ezer alá csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon - közölte a foglalkoztatáspolitikai államtitkár. Ezzel a számmal gyakorlatilag a 2008-as gazdasági válság előtti időszakot tudja ismét produkálni a magyar munkaerőpiac, erre a teljesítményre európai szinten nagyon kevesen képesek - fogalmazott Czomba Sándor. A munkanélküliek számának csökkenése önmagában még kevés, a jó eredményekhez foglalkoztatási programoknak is társulniuk kell - mutatott rá Czomba Sándor, utalva a Nemzetgazdasági Minisztérium által a mikro-, kis- és középvállalkozások számára meghirdetett munkahelyteremtő pályázatra.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu