Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Június végére összesíti a kormány a szociális kérdőíveket

2011. May 04. 10:16
Június végére összesíti a kormány a szociális kérdőíveket
Június végére összesíti a kormány a szociális kérdőíveket, az eredményt figyelembe veszik a törvényjavaslatoknál - mondta a miniszterelnök szóvivője a 180 percben. Szijjártó Péter a Kossuth Rádiónak elmondta: a kérdőíveket a jövő héten kezdik postázni és június közepéig várják a válaszokat. A miniszterelnök szóvivője műsorunkban beszélt a devizahitelesek megsegítéséről is.
A kormány figyelmeztetett a devizahitelek kockázataira olyannyira, hogy egy tiltást is életbe léptetett, másrészt pedig kilakoltatási moratóriumot rendelt el - mondta Szijjártó Péter, az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. Azt korábban is világossá tették, és ehhez tartják is magunkat, hogy családok nem kerülhetnek utcára csak azért, mert nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

Szíjjártó Péter

Szíjjártó Péter elmondta, június végére összesíti a kormány a szociális kérdőíveket

A kilakoltatási moratórium esetleges további meghosszabbításáról elmondta, minden attól függ, hogy a Bankszövetséggel folytatott tárgyalások hogyan alakulnak. Úgy fogalmazott, a megbeszélések most egy új fázisba léptek, a szövetségnél ugyanis lezajlott a tisztújítás. A kormány igyekszik, hogy minél előbb széles körű, komplex megállapodást tudjon kötni a bankszféra képviselőivel. Nem kizárólag a jelzáloghitelesek megsegítésével kapcsolatban, hanem például a kis- és közepes vállalkozások számára eddig befagyott hitelezési piac újraindításával, illetve olyan hosszú távú életpályák közös kialakításával kapcsolatban is, amelyek a megtakarításokat ösztönzik - tette hozzá.

Szíjjártó Péter

Szíjjártó Péter a miniszterelnök szóvivője

A miniszterelnök szóvivője közölte azt is, június végére összesíti a kormány a szociális kérdőíveket, az eredményt figyelembe veszik a törvényjavaslatoknál. Szijjártó Péter elmondta: a kérdőíveket a jövő héten kezdik postázni és június közepéig várják a válaszokat. A kormány szociális témákban kérdezi a 16 éven felülieket, például arról, hogy segítsen-e az állam a bajba jutott devizahiteleseken, vagy hogy figyelembe vegyék-e a nyugdíj megállapításánál a gyermeknevelést.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu