Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Június 24-től visszaáll a normális átjárás a belső schengeni határokon

2021. június 19. 12:00
Június 24-től visszaáll a normális átjárás a belső schengeni határokon

Magyarország visszaállítja a normális átjárást a belső schengeni határain - jelentette be Szijjártó Péter.

Mivel egyre jobban javuló tendenciát mutat a koronavírus világjárvány, így amennyiben nem romlik a helyzet, akkor Magyarország visszaállítja a megszokott átjárási módot a belső schengeni határain. A kormány június 24-től tervezi visszaállítani a korábbi átjárási feltételeket - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a pozsonyi nagykövetségen.

 

A döntéssel a magyar és szlovák határon lévő 36 átkelőből az összes működhetne, nem csak a jelenleg működésben lévő 19 határátkelőhely. Szijjártó Péter azt is kiemelte, hogy a világjárvány megmutatta, hogy az egymásrautaltság fontos tényezője lehet a védekezésnek és a gazdaság újraindításának. Ennek okán Magyarország azt tervezi, hogy az országgal határos megyékben, valamint a régiókban élők, akár Magyarországon is megkaphassák a védőoltást.

 

Visszaáll a korábbi átjárási rend

 

"A magyar külpolitikának mindig fókuszában állt, hogy jó viszonyt alakítson ki a szomszédos országokkal, és az, aki megnézi a tizenegy-két évvel ezelőtti helyzetet, látni fogja, hogy milyen komoly erőfeszítéseket kellett tenni annak érdekében, hogy most el lehessen mondani, Magyarország és Szlovákia kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most. Ebben a fejlődésben hatalmas szerepet játszott az a tény, hogy amióta mi kormányzunk Magyarországon, azóta a szlovák miniszterelnökök egyre inkább erőforrásként, és nem konfliktusforrásként tekint a felvidéki magyarságra" - emelte ki a külügyminiszter.

 

A Miskolc és Kassa közötti autópálya megépítése még az idén el fog készülni - tette hozzá a külügyminiszter.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu