Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Jövőre tovább erősödhet Magyarország

2017. June 21. 08:00
Jövőre tovább erősödhet Magyarország

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón kijelentette, hogy folytatódhatnak a béremelési programok, bővülhetnek a családi adókedvezmények, és tovább erősödhet Magyarország biztonsága, amihez az erősödő gazdaság jelenti a stabil hátteret.

Elmondása szerint kormány azt szeretné elérni, hogy egyre bátrabban tervezhessenek azok a családok, amelyek mindenekelőtt munkával szeretnének előrejutni az életben, ennek megerősítése, hogy a jövő évi büdzséa munkából élők költségvetése lesz. Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára közölte, hogy a kedvező makrogazdasági mutatók többletkiadásokra teremtenek lehetőséget, miközben jól alakulnak az egyensúlyi mutatók, és a mindennapokban is érzékelhető lesz a gazdasági növekedés.

 

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára

 

Kiemelte a családok elsődlegességét a jövő évi büdzsében. Az eredeti költségvetési törvényjavaslat már 1900 milliárd forintot meghaladó támogatásokat, adókedvezményeket tartalmazott, amit a parlament tovább bővített. Kifejtette, hogy a GDP-arányosan meghaladja a 4,7 százalékot a családok megsegítésére biztosított támogatások, kedvezmények együttes összege. A 3,5 százalékos gazdasági növekedéshez kötött nyugdíjprémiumot még idén novemberben és a minisztérium számításai szerint jövőre is kifizetnek - emelte ki Banai Péter Benő, majd hozzátette, hogy összességében a jövő évi költségvetés 142 milliárd forint többlet bérkiadással számol.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu