Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Jövőre is folytatják a munkahelyteremtést, cél a teljes foglalkoztatottság

2015. May 25. 15:36
Jövőre is folytatják a munkahelyteremtést, cél a teljes foglalkoztatottság

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője a munkahelyteremtésről tartott sajtótájékoztatót. Emlékeztetett: 2009-ben negyedmillió embernek nem volt munk.

Mára azonban a foglalkoztatottság 23 éves csúcsra emelkedett, 14 hónapja négymillió felett van a foglalkoztatottak száma.  A munkanélküliek száma tartósan 400.000 fő alá csökkent.  – összegzett Tuzson Bence.   Kitért a versenyszféra teljesítményére is, 60.000 fővel nőtt az alkalmazottak száma az első negyedévben. Jelezte, továbbra is a teljes foglalkoztatottság elérése a cél! Ez pedig  gazdasági értelemben 3 százalék körülire leszorított munkanélküliséget jelent. Magyarország esetében ez 150-200.000 folyamatos álláskeresésben lévő embert jelent.

 

23 éves csúcson a foglalkoztatottság Magyarországon

  Ennek érdekében jövőre is  folytatják a munkahelyvédelmi akciótervet, növelik a képzési és foglalkoztatási támogatásokat, a továbbiakban is megtartják a gyed extrát, és segítik a kisgyermekes édesanyák munkába való visszakerülését. Kiemelte: az unióból érkező források jelentős részét a kis- és középvállalkozások támogatására fordítják, ezzel ösztönözve a munkahelyteremtést és a gazdaság fejlődését. "Legfontosabb célunk, hogy Magyarországon a munkából élők száma növekedjen" - hangsúlyozta a Fidesz-frakció szóvivője.

 

 

Fidesz/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu