Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.02. - szerda, Melinda napja van.

Belföldi hírek

Jövőre elkezdődhet a szociális életpályamodell bevezetése

2016. szeptember 22. 08:01
Jövőre elkezdődhet a szociális életpályamodell bevezetése

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára közölte, hogy a tárca teljesítette a kormány feltételeit, és azt gondolják, hogy minden készen áll a szociális életpályamodell indítására.

A szociális ágazatban dolgozók bérére jövőre 9 milliárd forintot terveznek fordítani. Tarlós István, Budapest főpolgármestere is közölte, hogy az önkormányzat jövő évi költségvetésének előkészítésekor megvizsgálják a dolgozók fokozottabb anyagi megbecsülésének lehetőségeit. Megjegyezte, hogy a a szociális ellátás egyik legégetőbb problémája az egyre növekvő dolgozói létszámhiány.

 

Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete

A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete arra kéri az államtitkárt, hogy tegyen meg mindent a szociális ágazat béreinek felzárkóztatásáért

 

Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint 2060-ban Magyarország népessége 8 millió körül lesz, és a gyermekek aránya csökken majd, az idősek aránya pedig növekszik. Ennek megfordításának eszköze egy olyan családpolitika, amely stabil, rugalmas, komplex és célzott, amely a kormány célja is.

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu