Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Jövőre 427 milliárd honvédelemre

2017. May 03. 15:25
Jövőre 427 milliárd honvédelemre

A kormány által benyújtott költségvetési javaslat szerint jelentősen emelik a honvédelmi kiadások keretét: jövőre több mint 427 milliárd forint juthat honvédelemre. Továbbá folytatódik a fegyveres és rendvédelmi életpályamodell.

Újra emelkedik a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetése, a honvédelmi illetményalap jövő januártól 43 110 forint lesz. A honvédelmi tárca a NATO költségvetéseihez több mint 4,5 milliárd forinttal járul hozzá, továbbá 100 millió forint a NATO- és EU-felajánlás alapján kialakítandó készenléti alegységek alkalmazásának kiadására, az EU védelmi célú közös finanszírozású védelmi alapjaihoz  peidg 680 millió forint hozzájárulást tartalmaz a honvédelmi költségvetés.

 

Jövőre több mint 427 milliárd forint juthat honvédelemre

Jövőre több mint 427 milliárd forint juthat honvédelemre

 

A tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra 25 milliárd forintos keretet tervez a tárca, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat pedig több mint 15 milliárd forinthoz jut. A honvédelmi tárca bevételi oldalán 34,5 milliárd forinttal számolnak, a feleslegessé vált hadfelszerelések, haditechnikai eszközök és anyagok értékesítéséből származó bevételt a honvédelemi miniszter 2018-ben is a Magyar Honvédség technikai modernizációjára, a technikai eszközök fenntartására és javítására, képesség- és hadfelszerelés fejlesztésre, illetve az értékesítési eljárások során felmerült kiadások fedezetére használhatja fel.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu