Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Jövőre 300 milliárd forint jut a munkahelyek védelmére

2012. December 12. 09:27
Jövőre 300 milliárd forint jut a munkahelyek védelmére
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: A büdzsében 400 milliárd forint értékű tartalék szerepel arra az esetre, ha bármilyen, az országot érintő pénzügyi válság alakul ki 2013-ban, illetve ha az európai pénzügyi válság fokozódik.

A Parlament éppen most fogadta el, gyakorlatilag háromnegyedes többséggel az ország 2013. évre vonatkozó költségvetését – jelentette ki Rogán Antal. Úgy fogalmazott, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja szerint ez a büdzsé a munkahelyvédelem és az adósságcsökkentés költségvetése. A következő évben 300 milliárd forint jut a munkahelyek védelmére, illetve támogatására.


Rogán Antal

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján

 


A politikus kijelentette, ez a költségvetés Európában példátlanul sokat tesz a munkahelyvédelem érdekében.  Rogán Antal szerint a büdzsé segíti a képesítés nélküli fizikai dolgozók, a szülésről visszatérő nők, valamint a 25 év alatti és az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatását. Minden foglalkoztatási csoport esetében 100 ezer forintos bérig elengedik a munkáltatói terhek 50 vagy a 100 százalékát. Emellett jelentős adókedvezményt kapnak a kisvállalkozások, a 6 millió forint alatti árbevétellel rendelkező önfoglalkoztató kisvállalkozók egy leegyszerűsített adót fognak fizetni havi 50 ezer forint erejéig.


Forrás: fidesz.hu


-kt-Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu