Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Jövő technológiával gyárt egy hazai cég

2023. May 31. 19:05
Jövő technológiával gyárt egy hazai cég

Egészen páratlan és jövőbeli technológiát tervez létrehozni az INTEGRÁL Zrt. a libamáj előállítás iparágában.

Az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. hízott víziszárnyasok felfoldozásával, élelmiszer kiskereskedelemmel, illetve ingatlanok kezelésével foglalkozik. A cég most a libamáj előállításának fejlesztésén dolgozik, amellyel egy egészen egyedülálló megoldást hozhatnak létre.

 

A vállalat a prémium libamáj antibiotikus mentes előállítását kezdte el kifejleszteni, amelyhez egy komolyabb tenyésztés és tartástechnológiai fejlesztés is kapcsolódik. A beruházási projektet közel 1,4 milliárd forintból hajtja végre a cég.

 

A szakemberek már dolgoznak a gyártási folyamat kifejlesztésén

 

A technológia kidolgozása nem csak a cég, hanem Magyarország érdekeit is szolgálja, mivel a libamáj hazánk egyik népszerű exportáruja, sőt hungarikuma. A libamáj azonban hiába népszerű, a folyamatosan szigorodó állatjóléti előírások, illetve az állatvédő programok nagyon megnehezítik ennek az exportcikknek az előállítási folyamatát.

 

A magyar szakemberek szerint olyan technológiára van szükség az előállítás során, amellyel a libamájakat antibiotikum nélkül, akár tömés nélkül is elő lehet állítani, prémium minőségben.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu