Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Jövő technológiai vetélkedők hazánkban

2022. October 13. 08:00
Jövő technológiai vetélkedők hazánkban

Magyarországon egyre több városban rendeznek olyan versenyeket és vetélkedőket, amelyek a jövő technológiákhoz és a mesterséges intelligenciához köthetőek.

Nem titok, hogy egyre több cég kezdi bevezetni folyamataiba a jövő technológiákat, a mesterséges intelligenciát és a robotikát. A vállalatok is rájöttek arra, hogy ezek a modern megoldások a munkafolyamatokat jóval hatékonyabbá varázsolják.

 

Ugyanakkor az is fontos, hogy a jövő nemzedéke is megismerje ezeket a praktikákat. Hazánkban szerencsére egyre több helyen indulnak olyan vetélkedők, amelyek a gyermekek és az iskolások tudását bővítik. Az ilyen versenyeken a diákok megtanulhatják a gyakorlatban is alkalmazni a mesterséges intelligenciát.

 

Fontos, hogy a gyerekek is megismerjék a robotikát

 

Szombathelyen például már harmadjára rendezik meg a RobOlimpiát, amely főleg a megye diákjati célozza, de az egész országból várják az érdeklődő csapatokat. A gyerekek feladata, hogy olyan robotokat állítsanak össze lego darabokból és különféle eszközökből, amelyek képesek mozogni és gyorsulni.

 

A diákok csapatokban fognak dolgozni és maximum 1 kilogrammos robotot fejleszthetnek ki. A versenyt 2022. november végén rendezik Szombathelyen. Az ehhez hasonló események komoly alapot adhatnak a jövő nemzedékének a robotikai ismeretekben.

 

Forrás: NJSZ Társaság
CS.SZ.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu