Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Jövő technológiai fejlesztések Szegeden

2022. October 17. 12:04
Jövő technológiai fejlesztések Szegeden

A Continental olyan beruházásokat indít Szegeden, amelyek a jövő technológiai megoldásokat erősítik a cégen belül.

A Continental az egyik legmodernebb technológiát alkalmazó autóipari vállalat a világon. A cég évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a robotikára és a mesterséges intellgenciára. Abroncsok, járműbiztonsági eszközök és fékrendszerek gyártásával, fejlesztésével foglalkoznak világszerte, Magyarországon pedig több gyárral is rendelkeznek.

 

A német nagyvállalat most Szegeden bővít, hiszen egy olyan egységet hoznak létre a Csongrád-Csanád megyei nagyvárosban, ahol az automatizált vezető technológiát és az ahhoz kapcsolódó támogató rendszert fejlesztik ki.

 

A Continental abroncsok piacvezetőnek számítanak

 

Mindez azt jelenti, hogy újabb magyar városban kezdi el a létfontosságú szoftverfejlesztési munkálatokat a cég. A vállalat közleményében tudatta, hogy rendkívül elégedettek azzal, amit a magyar szakemberek végeznek. Budapesten található a cég Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja, ahol 200 munkavállaló dolgozik és amely már 4 éve segíti a leginnovatívabb projekteket.

 

A Continental azért döntött a szegedi bővítés mellett, mert a felsőoktatási intézmény képzései rendkívül magas minőségben folynak, illetve a korábbi beruházások során is elégedettek voltak az itteni szakemberek munkájával.

 

A német cég egyébként már több évtizede létrehozta első szegedi gyárát, amely azóta is kiemelt eredményeket ér el.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu