Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Jövő technológiai expó Magyarországon

2023. February 17. 11:45
Jövő technológiai expó Magyarországon

Megrendezték Budapesten a Mesterséges Intelligencia (MI) és Autonóm Rendszerek Expót.

Magyarország ismét megmutatta, hogy fontos a nemzetnek a jövő technológia, hiszen egy olyan expót rendeztek meg a fővárosban, amely a legmodernebb megoldások felhasználhatóságát és beruházásait taglalja.

 

A szóban forgó rendezvény a Mesterséges Intelligencia (MI) és Autonóm Rendszerek Expó, amelyen kiderült, hogy a magyar kormány fontos törekvése lesz a jövőben bizonyos ehhez kapcsolódó tudományágak támogatása.

 

Átalakul a felsőoktatás is

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium előadása szerint az egyetemeken a következő évtized elejéig a matematikai, természettudományi, mérnöki és informatikai (MTMI) területek részaránya el fogja érni az 50 százalékos mutatót. Ez azt jelenti, hogy 2030-ban már minden második diák a felsorolt képzési területek közül fog választani.

 

A kormány célja ezzel a törekvéssel az, hogy főleg olyan egyetemi képzéseket indítsanak, amelyek hozzájárulnak a fenntartható gazdasághoz, a modern társadalom létrehozásához, illetve nagyon magas hozzáadott értéket teremtenek és képviselnek.

 

Hazánkban jelenleg is több felsőoktatási intézmény támogatja az olyan startupok létrehozását, amelyek a jövő technológián alapulnak, továbbá az elmúlt 13 évben az EU-t tekintve itt nőtt a legnagyobbat a kutatási és fejlesztési területen dolgozók aránya.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu