Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Jövő kutatást indít az MVM és a BME

2022. január 21. 10:00
Jövő kutatást indít az MVM és a BME

Közösen kutatja a jövő legjobb energiaellátási megoldásait az MVM és a BME.

A jövőt és az energiát érintő közös kutatási programot indít az MVM Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A kutatásokról szóló stratégiai megállapodást már alá is írta a két fél, a fő cél pedig az lesz, hogy a jövőbiztos energiaellátást ismerjék meg.

 

A kutatásban kulcsszerepe lesz a BME Zéró Karbon Központnak is, hogy megvizsgálják a klímasemleges gazdaság feltételeit, illetve a villamosenergia-iparágat érintő újító üzleti, műszaki és szabályozási megoldásokat.

 

Energiaipari innovációt remélnek a kutatástól

 

A BME 8 karán egyébként a 25 alap- és a 38 mesterképzési szak jelentős része érinti az olyan területeket, mint az energetika vagy az energiagazdálkodás, így a BME már az oktatásban is fontos szerepet játszik abban, hogy jövőbiztos energiaellátást hozzon létre.

 

A most induló kutatás 4 éves lesz és számos szektort magában foglal: "Az induló kutatások az energiaközösségek, az elosztói rugalmassági piac, az energiatárolás, az intelligens elosztó hálózati fejlesztések, valamint a kiberbiztonság egymással szorosan összefüggő témaköreit ölelik fel" - közölte a BME és az MVM közös közleményében.

 

Forrás: MTI, BME, MVM
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu