Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Jön a Nemzeti Állatvédelmi Program

2020. december 12. 12:00
Jön a Nemzeti Állatvédelmi Program

Országos szinten újul meg a teljes állatvédelmi stratégia, az októberben kinevezett új, Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Ovádi Péter mindent megtesz a régóta esedékes intézkedések bevezetéséért.

Osvádi Péter októbertől látja el feladatait, azóta szüntelen dolgozik a megújításon, ezért állatmenhelyekkel, állatvédő szervezetekkel és más szakemberekkel egyeztet a témában. E megbeszélések is hatással voltak az új Nemzeti Állatvédelmi Program megalkotására.

 

Határozottabb fellépést sürgetnek majd a szaporítók ellen, ez ugyanis az egyik legsúlyosabb állatvédelmi kérdés Magyarországon. Rengeteg illegális szaporító telep van országszerte. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyepmesteri telepek felülvizsgálatára is. 

 

Fontos az ivartalanítás

 

Fontos az állatok ivartalanítása is, ezért országos, állami segítséggel végrehajtandó ivartalanítási program veszi kezdetét, Osvát szerint ez a legfontosabb állatvédelmi intézkedés, így jóval kevesebb állat kerülhetne utcára. Úgy fogalmazott, az a "legjobb" kóbor állat, amelyik meg sem születik. A gyerekeket már az óvodákban és az iskolákban is külön programokkal fogják a felelős állattartásra nevelni a tervek szerint.

 

Osvát szerint az államnak olyan pályázatokat kell biztosítania az állatvédelmi szervezeteknek, hogy az önkéntesek, akik a szabadidejüket áldozzák erre a feladatra, megfelelő körülmények között tudjanak tevékenykedni. Osvát a javaslatait pár hónapon belül a kormány elé terjeszti, és megvalósulhat az évtizedek óta áhított állatvédelmi terv.

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu