Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.04. - Monday, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Jöhet a robotizáció és a digitalizáció a mezőgazdaságban is

2022. August 17. 08:00
Jöhet a robotizáció és a digitalizáció a mezőgazdaságban is

Egyre szélesebb körben kell bevezetni a robotizációt és a digitalizációt a mezőgazdaságban.

A Klímapolitikai Intézet legújabb elemzésében azt taglalja, hogyha a jövőben erős mezőgazdaságot akarunk, akkor egyre szélesebb körben kell bevezetni a robotizációs és digitalizációs megoldásokat a földeken.

 

Az Intézet szerint a sikeres agrárium jövője is múlhat azon, hogy ezeket a technológiákat mikor kezdik el bevezetni a gazdák a saját mindennapi tevékenységük során. Az úgynevezett precíziós eszközök alkalmazása már ma kulcsfontosságú, főleg azokon a területeken, ahol komoly aszálykárok jelentkeznek.

 

Úgy néz ki, hogy robotok nélkül már mezőgazdaság sincs

 

Az Intézet a tanulmányában azt is kiemelte, hogy a modern technológia alkalmazásával sokkal hatékonyabb eredményeket érhetnek el az érintettek a vetésnél, ráadásul az eredmények a későbbiekben még hatékonyabbak lehetnek a mainál.

 

Fontos, hogy a magyar agrárium szereplői felkészüljenek a következő évek és évtizedek nehézségeire, szélsőségeire, hiszen a klíma és az időjárás folyamatos változása nagyban meghatározza azt, hogy milyen eredmények születnek a mezőgazdaságban.

 

Az elemzés szerint a hazai agráriumban egyszerre akár több modern technológiát is be kell vetni, hogy biztos legyen a hatékonyság.

 

Forrás: Portfolio
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu