Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Jelentősen szigorítják a Stop Soros törvénycsomagot

2018. February 14. 14:18
Jelentősen szigorítják a Stop Soros törvénycsomagot

Tuzson Bence bejelentette, hogy jövő héten kedden jelentősen szigorított formában kerül az Országgyűlés elé a "Stop Soros" törvénycsomag. Hangsúlyozta: olyan Magyarországot szeretnének, amely nem bevándorlóország, ennek megfelelő lesz a jogszabály is.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta: a kabinet megvitatta a több mint hatszáz beérkezett érdemi javaslatot, és "levonta a megfelelő következtetéseket". A Stop Soros három törvényből tevődik össze, az első a regisztrációs törvényjavaslat. A legfőbb változás, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnának elő. A cél, hogy Magyarországon migrációt szervezni, támogatni vagy finanszírozni csak engedély birtokában lehessen, amelyet a belügyminiszter adna meg a nemzetbiztonsági vonatkozások megvizsgálása után - ismertette.

 

Jelentősen szigorított formában kerül az Országgyűlés elé a "Stop Soros" törvénycsomag

Jelentősen szigorított formában kerül az Országgyűlés elé a "Stop Soros" törvénycsomag

 

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy a nemzetbiztonsági törvényt is módosítani kell. A szolgálatoknak kötelességük lesz nemzetbiztonsági szempontból átvizsgálni a kérelmező szervezeteket. A törvény fontos definíciókat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mi minősül engedélyköteles tevékenységnek, egyebek mellett a jogalkalmazói döntések befolyásolása is ebbe a körbe tartozik. Megmarad a külföldről származó támogatások utáni 25 százalékos illetékfizetési kötelezettség, ez alól azonban mentesülnek azon szervezetek, amelyek "nem ilyen célra" fordítják az összeget. 

A csomagnak kétharmados részei is vannak, ezért szükséges az ellenzék támogatása. Mindhárom törvény esetében fontos a kétharmados részek elfogadása is, ezért az összes képviselőt arra szólította fel Tuszon Bence, hogy támogassa a kezdeményezést.

 

 MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu