Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Jelentősek a külföldi beruházások

2018. April 05. 16:34
Jelentősek a külföldi beruházások

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy adókedvezményekkel és támogatásokkal kell magyarországi beruházásokra ösztönözni a fejlett technológiát teremtő nagyvállalatokat.

A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország gazdasága nyitott, teljesítményét ezért a külföldi vállalatok beruházásai jelentős mértékben befolyásolják. Ismertetése szerint a japán Zoltek 30,8 milliárd forintos beruházással 357 új munkahelyet teremt nyergesújfalui üzemében, a fejlesztéssel 8 új gyártósor jön létre és 10 ezerről 15 ezer tonnára emelkedik az éves szénszálgyártó kapacitás. A kormány 8,1 milliárd forinttal támogatja a beruházást, amely Európa legnagyobb szénszálgyártó központját teremti meg Magyarországon. A nyergesújfalui gyár megrendelői között a Mercedes, a BMW és a Toyota is ott lesz, hiszen a szénszálas technológiát az autóipar is felhasználja a karosszériaelemek készítéséhez. 

 

A magyar gazdaság teljesítményét a külföldi beruházások jelentősen befolyásolják

A Zoltek 30,8 milliárd forintos beruházással 357 új munkahelyet teremt nyergesújfalui üzemében

 

A miniszter kiemelte, hogy a szénszálgyártás folyamatos kutatást, fejlesztést és új technológiákat igénylő, innovációt eredményező ágazat, amelyben a Zoltek világszinten is vezető szerepet játszik. A Magyarországon működő 170 japán cég 26 ezer embernek ad munkát, a két ország kereskedelmi forgalmának értéke tavaly meghaladta a 2 milliárd eurót, a távol-keleti vállalatok technológiai szintje megújulást hoz az európai gazdaságba - tette hozzá.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu