Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Jelentős közös innovációk kezdődhetnek Kínával

2024. May 14. 11:49
Jelentős közös innovációk kezdődhetnek Kínával

Továbbra is szoros marad Magyarország és Kína kapcsolata, ez pedig kedvez a mesterséges intelligencia alapú fejlesztéseknek.  

 
Magyarország az innováció és a technológia területén az utóbbi években jelentős előrelépéseket ért el. Ahhoz, hogy továbbra is versenyképes maradjon az ország a globális versenyben, fontos lépéseket kell tenni a jövő technológiák és a mesterséges intelligencia területén.
 
A Kínával való szoros együttműködés egy olyan jellemző az ország életében, amely jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország továbbra is a fejlődő pályán maradjon. A magyar 4iG és a Huawei együttműködése szintén nagy előny hazánk számára, hiszen így egyre több mesterséges intelligencia alapú kezdeményezés indulhat itthon. 
 
A Kínával való együttműködés új szintre emelheti a magyar kutatásokat
 
A kínai Huawei vezetői az elől sem zárkóznak el, hogy a magyar 4iG csoporttal közösen hozzanak létre a jövőben egy olyan innovációs központot, amely alkalmas a modern szintű mesterséges intelligencia kutatására, fejlesztésére, majd bevezetésére.
 
Egy ilyen közös mesterséges intelligencia központban való részvétel Magyarországnak lehetővé tenné, hogy tovább erősítse gazdaságát és versenyképességét. Továbbá, a mesterséges intelligencia alkalmazása hozzájárulhat a társadalmi növekedéshez és az egészségügy fejlődéséhez is.
 
Forrás: MTI
CS.SZ. 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu