Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Jelentős járatsűrítéssel készül a BKK a labdarúgó Európa-bajnokságra

2021. június 15. 12:51
Jelentős járatsűrítéssel készül a BKK a labdarúgó Európa-bajnokságra

2021. június 15-én, kedden kezdi meg a szereplését a magyar válogatott a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, amelyre tekintettel a BKK járatsűrítéseket vezetett be.

Kedden kezdi meg a szereplését Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságon. Magyarország Portugáliával kezd a kontinens tornán, méghozzá a budapesti Puskás Arénában. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra kéri a mérkőzésre kilátogató szurkolókat, illetve a városligeti szurkolói zónába látogató érdeklődőket, hogy a közösségi közlekedést vegyék igénybe a helyszínre való jutáshoz.

 

"A mérkőzésre elsősorban a kötöttpályás közlekedési eszközökkel, a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, vagy az 1-es villamossal érdemes utazni; az aréna a Keleti pályaudvar, illetve a Puskás Ferenc Stadion megállótól gyalog közelíthető meg. A BKK munkatársai folyamatosan figyelik majd, hogy az utasforgalom miatt melyik vonalon szükséges további járatsűrítés" - állt a BKK közleményében.

 

A BKK azt is hangsúlyozta, hogy a mérkőzésnek helyszínt adó Puskás Arénába két irányból lehet belépni: egyrészt a Dózsa György út felől, másrészt pedig a Stefánia út felől. Legkorábban délután 3 órakor lehet belépni a 6 órakor kezdődő mérkőzésre, a szervezők pedig azt kérik, hogy ne mindenki az utolsó pillanatban érkezzen.

 

A Puskás Arénába ma közel 70 ezer szurkoló érkezhet

 

A BKK azt is közölte, hogy jelentős korlátozások lesznek a Puskás Aréna környékén. Délután 2 órától egészen este 10 óráig tilos a parkolás a környéken, illetve a jelentős közúti korlátozások mellett komoly útlezárásokra is kell számítani.

 

"A Puskás Aréna környékén - várhatóan 14 órától - lezárják a teljes Verseny utcát, a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között, a teljes Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között" - emelték ki a közleményben.

 

A jegy- és bérletvásárlás ezen a napon hosszabb nyitvatartási idővel fog üzemelni a stadionhoz legközelebbi metrómegállóknál.

 


Forrás: BKK közleménye, MTI

Képek: Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldala


CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu