Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Jelentős inovátorrá válna Magyarország

2022. January 14. 10:00
Jelentős inovátorrá válna Magyarország

Átadták Szegeden az egyetem inkubátorházát, amely a magyar innovációkat is elősegítheti.

A Science Park Szeged legelső intézményeként elkészült a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Inkubátorháza, amely az ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont mellett található. Mivel Magyarország az évtized végére komoly innovátor szeretne lenni Európában, így az intézmény azt a célt szolgálja majd, hogy a hazai szakemberek kibontakoztassák képességeiket.

 

A magyar kutatók ezentúl Szegeden is világszintű infrastruktúra mellett dolgozhatnak, életpályájukat pedig folyamatos támogatással segíti majd a kormány. Az elmúlt években a kutatás-fejlesztésre fordított összeg a GDP 1,6 százalékáig emelkedett, Magyarország célja azonban az, hogy 2030-ra ez az arány elérje a 3 százalékot.

 

Az új inkbátorház Szegeden

 

A magyar kutatócsoportok a molekuláris biológiai kutatásokat, a bioinformatikát és az adattudományokat is erősíteni szeretnék az országban. A most átadott létesítmény mellett további fejlesztések várhatóak.

 

A Science Park Szeged bővítésének következő beruházása a járműipari konferencia központ felépítése lesz, ahol az elektromobilitáshoz kapcsolódóan hoznak létre laboratóriumokat. A laboratóriumokban járműipari kutatásokat, méréseket, fejlesztéseket és oktatásokat fognak végezni.

 

Forrás és képek: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu