Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Jelentős‌ ‌fejlesztési‌ ‌források‌ ‌érhetőek el ‌a‌ ‌települések‌ ‌számára‌ ‌

2021. november 05. 11:21
Jelentős‌ ‌fejlesztési‌ ‌források‌ ‌érhetőek el ‌a‌ ‌települések‌ ‌számára‌ ‌

Mintegy 1800 milliárd forintos keretösszeg érhető el a településeknek ahhoz, hogy megvalósítsák fejlesztéseiket.

A magyar kormány elindította a TOP Plusz programot, amely a települések számára biztosít komoly összegű fejlesztési forrásokat. A kormány mintegy 1800 milliárd forinttal indította el a programot, amelyet a települések a következő 7 évben használhatnak fel arra, hogy megvalósítsák a térségükben a fejlesztési terveiket.

 

A kevésbé fejlett magyarországi településeket és régiókat a TOP Plusz akkora összeggel támogatja, mint még sosem. A pályázati felhívás első szakaszát már meghirdették, így 636 milliárd forintot már felhasználtak az összegből.

 

Az első felhívás meghirdetése már megtörtént a pályázatban

 

Az első szakaszban várhatóan a 4-es és az 5-ös út fejlesztése valósul meg, továbbá a pályázó települések infrastruktúrafejlesztése, az önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítése, egyéb városok fejlesztése és a foglalkoztatás felpörgetése valósulhat meg. A projekt arra is ad lehetőséget, hogy a települések óvodákat és bölcsődéket hozzanak létre, vagy a meglévőt fejlesszék.

 

A forrás összegek kétharmada jut majd azon magyarországi régiókba, amelyek kissé lemaradtak és nagyobb fejlesztést igényelnek, illetve megyéken belül is lesznek olyan térségek, amelyek nagyobb forrást kaphatnak a projektek megvalósításához

 

A TOP Plusz projektek egyik legfontosabb célja, hogy ne csak a nagyvárosok jussanak innovációs és fejlődési lehetőséghez, hanem a vidéki kistelepülések is kihasználják a modernizáció előnyeit.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu