Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.29. - szerda, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Jelentős busz fejlesztési beruházás veszi kezdetét

2022. szeptember 20. 07:00
Jelentős busz fejlesztési beruházás veszi kezdetét

Két Győr-Moson-Sopron megyei cég indít busz fejlesztést Magyarországon.

Két nagyvállalat kezd közös beruházásba Győr-Moson-Sopron megyében, ám az innováció az egész országot érinti. A korábban már közös konzorciumot is alapító mosonmagyaróvári székhelyű Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt., illetve a győri székhelyű Kravtex Kft. több mint 1 milliárd forintból fejleszt.

 

Magyarországon az említett két vállalat gyártja a Credobus Econell 12 Next és a Credobus Econell 18 Next elektromos autóbuszokat. Ez a 2 busz lesz az első olyan Credobus család, amely elektromos meghajtással kerül kiépítésre. A 12-es típus a szóló, míg a 18-as modell a csuklós autóbusz kategóriát erősíti.

 

Ultrakönnyű buszt terveznek

 

Az innovációhoz a konzorcium 400 millió forintos nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt pályázatán, a további fennmaradó költséget pedig saját forrásból pótolják.

 

A projektre az egész bolygón felnézhetnek a következő években, hiszen korábban még nem gyártottak olyan ultrakönnyű elektromos busz családot, mint amilyet a Credobus Econell 12 Next és a Credobus Econell 18 Next alkot majd közösen.

 

A járművek nagyon alacsony tömeggel rendelkeznek majd, amelynek eredményeképp kevesebb energiát is fognak fogyasztani, mint a mostani elektromos buszok.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu