Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Jelentős a mesterséges intelligencia szerepe

2023. August 15. 14:15
Jelentős a mesterséges intelligencia szerepe

Magyarországon egyre több iparágban egyre jelentősebb szerep jut a mesterséges intelligenciának és a robotikának.

A 21. században a technológia robbanásszerű fejlődése olyan új lehetőségeket hozott létre, amelyek forradalmasítják a mindennapi életet és a gazdaságot is. A mesterséges intelligenciát már most is számos területen alkalmazzák Magyarországon és ez a kormányzati szektor számára is komoly előnyöket kínál. 

 

A mesterséges intelligencia rendkívüli potenciállal bír a gazdasági növekedés előmozdításában és a versenyképesség javításában. Ez a technológia segíthet a leginkább a vállalatoknak a hatékonyabb üzleti folyamatok kialakításában, az új termékek és szolgáltatások fejlesztésében, valamint a munkaerő termelékenységének növelésében.

 

Egyre komolyabb a jövő-technológia szerepe

 

Hazánk kormányzata is folyamatosan támogatja a mesterséges intelligencia alapú kutatásokat és fejlesztéseket, ezzel elősegítve az innovációt és a gazdasági növekedést.

 

A mesterséges intelligencia alkalmazásával a közszolgáltatás, az oktatás, a közigazgatás és az egészségügy is fejleszthető, mivel az automatizált folyamatok és az adatelemzés segítségével jobb döntéshozatal jöhet létre.

 

A magyar egészségügyben is számos alkalommal alkalmaztak már robotokat és automatizációkat, mivel a mesterséges intelligencia képes a legjobban hatalmas adatmennyiségek elemzésére és összehasonlítására.

 

A kormány bejelentései és törekvései alapján a jövőben újabbnál-újabb mesterséges intelligencia fejlesztések indulhatnak hazánkban.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu