Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Javult az agrárágazat jövedelmezősége

2016. August 31. 14:35
Javult az agrárágazat jövedelmezősége

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár elmondta, hogy az ágazat jövedelmezősége mellett nőtt a foglalkoztatottak létszáma és javultak a kilátások is.

Egy nemrégen készült országos felmérés alapján a mezőgazdasági kis- és középvállalkozások hangulata kedvező, tízből hat agrárvállalkozás legalább ugyanannyi árbevételt vár az idén, mint tavaly, az árbevétel növekedésére számítók pedig átlagosan 15 százalékos bővüléssel kalkulálnak. Az jövői költségvetés egyik nyertese az agrárium, idén 657 milliárd, jövőre 763 milliárd forintot fordítanak a mezőgazdaságra a vidékfejlesztési és halászati programok támogatásával együtt.

 

Tejkereskedelem

Az államtitkár kiemelt agrárkormányzati törekvésnek nevezte, hogy a tejágazat elmúlt években tapasztalt fejlődése a válság ellenére se törjön meg

 

A nagy esőzések ellenére a nyári aratás hozamai minden növényfajtánál kedvezően alakultak. Czerván György beszélt arról is, hogy a baromfivágások élősúlyban nyolc százalékkal nőttek az idén, a sertéspiacon pedig a válság lassan véget ér. A tejágazat segítésére a 3 milliárd forint eu-s támogatást a kormány a költségvetésből további 3  milliárd forintot tett hozzá.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu