Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.30. - szombat, Zsanett, Janka napja van.

Belföldi hírek

Javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását a Standard & Poor’s

2020. február 16. 10:15
Javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását a Standard & Poor’s

A magyar gazdaság tartós és kiegyensúlyozott növekedése, valamint az Európai Unión belüli kimagasló teljesítménye alapján a Standard & Poor’s hazánk BBB hitelminősítési besorolásának kilátását stabilról pozitívra változtatta.

A Fitch hitelminősítő intézet eddigi értékelésének megerősítése mellett döntött. Az S&P kedvező döntésének egyik legfőbb oka a várakozásokat felülmúló, kiegyensúlyozott gazdasági növekedés, amely elsősorban a reálbérek emelkedésének, az építőiparnak, valamint a bővülő autóexport-kapacitásoknak köszönhető – olvasható a dokumentumban. A magyar gazdaság utóbbi két évben mutatott 5 százalék körüli növekedését az EU-tagországok egyik legmagasabbjaként emeli ki az S&P.

 

 Javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását a Standard & Poor’s

 

A hitelminősítő várakozása szerint 2020-ban ez az érték 3,5 százalékra szelídül majd, amely még mindig kiemelkedőnek mondható az erős hazai kereslet, valamint a támogató gazdaságpolitika mellett. A hitelminősítő üdvözölte a jelentős adósságráta-csökkenést, amely az adósság egészségesebb szerkezetével és költségvetési fegyelemmel párosul. Az S&P pozitív döntésének hátterében áll továbbá Magyarország erős külső versenyképessége is, az ellenálló exportvezérelt gazdaság, és a magánszektor alacsony eladósodottsága is. Az S&P a 2019 februárjában BBB szintre emelt magyar hitelminősítési besorolás kilátásjavításával a felminősítésre is jóval nagyobb esély van az elkövetkezendő két évben.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu