Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Javította a magyar gazdasági növekedést az EB

2018. May 06. 08:12
Javította a magyar gazdasági növekedést az EB

Az Európai Bizottság a korábbi előrejelzéséhez képest számottevően javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását. Bár a növekedési várakozásukat javították, az valamelyest még elmarad a kormány számaitól.

A kormány a konvergencia programban 2018-ban 4,3 százalékos, még jövőre 4,1 százalékos növekedéssel számol. A brüsszeli testület idén 4, jövőre 3,2 százalékos GDP-bővülést vár. A kormány álláspontja, hogy a béremeléseknek köszönhetően a keresetek mértéke és így a fogyasztás erőteljesebben bővülhet. A Bizottság kiemeli, hogy az idei évben a béremelések mellett a beruházásoknak köszönhetően maradhat gyors hazánk gazdasági növekedése.

 

Javította a magyar gazdasági növekedést az Európai Bizottság

A beruházási ráta 2019-re rekord közeli 25 százalékos szintre emelkedhet

 

Előrejelzésük szerint a beruházási ráta 2019-re rekord közeli 25 százalékos szintre emelkedhet. A beruházások kétszámjegyű bővülését az uniós források gyorsuló felhasználása mellett a tervezett vállalati kapacitásbővítések támogatják. A gyors gazdasági növekedés és a biztonságosan 3 százalék alatt alakuló hiány következtében az államadósság GDP-hez viszonyított aránya továbbra is csökken mind a bizottsági előrejelzés, mind a konvergencia program számai alapján. A bizottsági prognózis szerint 2018-ban 73,3 százalékra mérséklődik a GDP-arányos államadósság, 2019-re pedig az adósságráta várhatóan eléri a GDP 71 százalékát.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu