Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Javította a magyar gazdasági előrejelzést az OECD

2018. November 21. 14:53
Javította a magyar gazdasági előrejelzést az OECD

A korábbi 4,4%-ról 4,6%-ra javította a Magyarországra vonatkozó 2018-as növekedési előrejelzését az OECD, de jövőre is 0,3 százalékponttal bizakodóbb a magyar növekedést tekintve, mint eddig.

A szervezet most megjelent őszi Economic Outlook kiadványában stabil államháztartással, tovább csökkenő államadóssággal és még alacsonyabb munkanélküliséggel számol Magyarországon az elkövetkezendő évekre. Legutóbb az Európai Bizottság emelte 4,3%-ra a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését, de az utóbbi időszakban a többi nemzetközi szervezet is felfelé módosította a várakozásait.

 

Javította a magyar gazdasági előrejelzést az OECD

A korábbi 4,4%-ról 4,6%-ra javította a Magyarországra vonatkozó 2018-as növekedési előrejelzését az OECD

 

Az OECD várakozása szerint a magyarországi munkanélküliségi ráta idén 3,6%-os történelmi mélypontra, majd ezt követően még jobban mérséklődhet, miközben folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma. A párizsi szervezet kiemeli, hogy 2018 első nyolc hónapjában 12%-kal emelkedtek itthon a keresetek, amit a kormány és a munkáltatók között létrejött hatéves bérmegállapodás valamint a közszférában megvalósult béremelések segítettek elő. Rámutatnak, hogy a családi adókedvezmény rendszerének, illetve a célzott áfa-csökkentések nyomán több pénz marad a magyar családoknál, ami hozzájárul a fogyasztás bővüléséhez. 

 

Az OECD úgy véli, hogy a beruházási kedv változatlanul fennmarad

 

Az OECD úgy véli, hogy a lakásépítéseknek és a vállalkozások kapacitásbővítésének köszönhetően a beruházási kedv változatlanul fennmarad. Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy a kis- és középvállalkozások termelékenységének javítása érdekében többek között szükséges az innovációs és szabályozási környezet javítása, illetve a humán tőke folyamatos fejlesztése. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu