Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Járai Zsigmond

Járai Zsigmond: a pénzpiacok rendkívül pozitívan reagáltak az államadósság csökkentésére

2011. June 22. 09:49
Járai Zsigmond: a pénzpiacok rendkívül pozitívan reagáltak az államadósság csökkentésére
Óriási lépés volt a GDP-arányos államadósság 4 százalékpontos csökkentése azon a jó úton, hogy Magyarország visszaküzdje magát a megbízható adósok körébe - mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank (MNB)felügyelőbizottságának elnöke szerdán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
Járai szerint a pénzpiacok rendkívül pozitívan reagáltak az államadósság ilyen mértékű csökkentésére, amit a piac beárazott, hiszen a kormány már korábban meghirdette, hogy a magánnyugdíjpénztár megszüntetéséből származó pénzből az államadósságot fogja csökkenteni. Mint hozzátette, a piaci reakció épp jó időpontban jött, mert újra kezd bizonytalanná válni a pénzpiac Görögország miatt, és Magyarország még mindig ott van a bizonytalan adósok között.


Járai Zsigmond az m1 Ma reggel című műsorában

Járai Zsigmond hangsúlyozta: az adósságcsökkentés mellett a megbízhatóságot nagymértékben javítja, hogy az ország tartaléka 30 milliárd euró körül van, a költségvetés a beígért pályán halad, az államháztartás deficitje nem fogja meghaladni a tervezettet, és mindez hozzájárult ahhoz, hogy nőtt az ország tőkevonzó képessége is.

A műsorban a jegybank felügyelőbizottsági elnöke szólt arról, hogy sok lépés vezet a jó gazdaságpolitikához, köztük az adócsökkentés, a költségvetési kiadás mérséklése, a bürokrácia leépítése, a vállalkozás egyszerűbbé tétele. Vonzóvá kell tenni Magyarországot a befektetők számára, amihez kiegyensúlyozott költségvetés, reformok szükségesek. Az államadósság tartósan csökkentéséhez, a gazdaság tartósan növekedéséhez szükséges lépések történtek meg az elmúlt esztendőben - mondta Járai Zsigmond.

 

Forrás: fidesz.hu

-bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu