Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Japán elektronikai vállalattal kötötte meg következő stratégiai együttműködését a kormány

2015. April 17. 10:56
Japán elektronikai vállalattal kötötte meg következő stratégiai együttműködését a kormány

A kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, az Alpine japán elektronikai vállalat nevében pedig Kobajasi Tosinori, a cég európai elnöke látta el kézjegyével a stratégiai együttműködési megállapodást.

2015. április 16-án Budapesten írták alá az 58. stratégiai megállapodást a magyar kormány és egy külföldi befektető között, és ez volt a hetedik, amelyet japán céggel kötöttek.  A kormány minden segítséget meg kíván adni, hogy a külföldi beruházók, különösen az autóiparban, a magyar gazdaság egyik húzóágazatában termelő vállalatok hosszú távra tervezzenek Magyarországon – mondta az ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

 

 

Stratégiai megállapodást kötött a kormány az Alpine japán vállalattal

 

 Magyarországon 149 japán vállalat van jelen, közülük 46 folytat termelő tevékenységet. A japán cégek összesen 4,5 milliárd dollár befektetést valósítottak meg, és több mint 25 ezer embernek adnak munkát az országban. Januárban jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy az Alpine cég 39 millió dollár (csaknem 11 milliárd forint) értékű beruházással fejleszti biatorbágyi gyárát, ezzel 2018-ig megduplázza termelési kapacitását, és 500 új munkahelyet hoz létre.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu